Potresne I Zastrašujuće Činjenice O Heath Leadger-ovoj Ulozi Joker-a

12 September 2017

Džoker se verovatno uspostavio kao jedan od najpoznatijih likova u filmu i ove činjenice o Heath Ledger-u, čoveku koji je doveo život karakteru Joker-a, govori nam o opsesiji, genijalnosti i klasi čoveka koji, u pravom smislu , nije prezao ni pred čim dok se pripremao za ulogu.

Pre nego što je snimanje filma započelo, Ledger se zaključao u hotelu 43 dana – želeo je da se izoluje od sveta onako kako bi Džoker mogao da shvati zaista osjećaj samoće. Toliko se unio u to da je njegovo neslaganje sa ostalima počelo da utiče na njegov odnos sa svojim partnerkom Michelle Williams.

U filmu postoje dva videa poslata GCN-u (Gotham City News) od samog Jokera da promoviše teror u društvu. Ove video snimke je režirao sam Heath Ledger. Prvi video pokazuje da Joker muči lažnog Batmana, što je autor Christopher Nolan odobrio. Međutim, pošto je bio toliko impresioniran Ledžerovim ličnim smerom video snimka, on je dozvolio glumcu da ima potpunu kontrolu nad drugom trakom i nije osećao potrebu da bude tamo kada je došlo vreme da se snima scena gde reporter Majk Engel čita izjavu Jokera .

Prvi put kad je Caine vidio Heatha u punoj Jokerovoj šminci je bio u sceni sa liftom. Ledger je bio tako uvjerljiv da se Caine sledio i zaboravio svoj tekst. Maggie Gyllenhaal govori kako se toliko bojala Jokera da ga nije mogla čak ni pogledati kada je ušao u prostoriju.

Šminkeri nemaju nikakve veze za Ledgerovom šminkom. On je htio da izgleda kao što bi izgledao čovjek sa hrpom jeftine šminke – pa je to i uradio. Izrađen, ali originalan izgled je bio dobar direktorima, tako da su šminkeri imali zadatak da rekreiraju grubi, psihopatski izgled svakog dana snimanja.

Tokom scene kada James Gordon ( koga igra Gary Oldman) saznaje da je unaprijeđen u komesara, obavještenje je objavljeno i svi su aplaudirali u prostoriji. Joker želi da se uključi, tako da on može biti viđen kako se ruga komesaru tako što usporeno aplaudira. Njegovo aplaudiranje nije bilo dio scenarija, to je bio Ledgerov lični detalj.

Ne improviziraju svi glumci, ali oni koji to rade, shvataju to vrlo ozbiljno. Osoba koja to radi mora biti talentovana da bi uradila nešto u pravo vrijeme da bi to bilo dodatak ulozi koju interpretira. Heath je stalno dodavao neke stvari svom liku Jokera, kao što je oblizivanje.

Najimpresivnija stvar u njegovom performansu je kako je lako mogao da uđe i izađe iz uloge. Mnogi glumci i ostali članovi tima prisjećaju se kako je Ledger bio totalno svoj kada je bio izvan vidika kamera i kako bi često skejtovao po set u punom kostimu.

U sceni ispitivanja, dio kada Batman udara Jokera izgleda tako realistično, ali to nije bez razloga. Heath je zamolio kolegu da ga udara iz sve snage i da ne obuzdava svoje udarce, kako bi mogao da izvede najrealističniji performans.

Dogovor u timu vezan za scenu, kada se Ledger obuče kao jeziva medicinska sestra, je bio da eksplozija bude odgođena za par trenutaka, ali dugme u Ledgerovoj ruci je ustvari bilo dugme koje stvarno aktivira eksploziju, tako da je on odlučivao kad će se eksplozija dogoditi. To takođe nije bilo u scenariju.

Dok je bio na setu, Ledger je viđen kako nosi nešto kao dnevnik. Kada su otvorili dnevnik našli su da je Ledger pisao kao da je Joker. Sadržavao je nepovezane tekstove i bizaran tekst, nešto što je možda Jokeru moglo da bude smiješno. Drugi kažu da je moguće da je Heath bio malo luckast u realnosti.

Izvor slika: worldfactsftw.com

Potresne I Zastrašujuće Činjenice O Heath Leadger-ovoj Ulozi Joker-a
1
Komentari
Neueste Artikel