U Ovim Položajima Ležite Da Biste Izliječili Ove Bolesti!

12 September 2017

Naše tijelo se odmara i regeneriše tokom spavanja i veoma je vaćno da je naš sad zndrav i ugodan. Experti preporučuju 6 do 8 sati spavanja i spavanje u isto vrijeme svaki dan. Dobro bi bilo da pored količine sna da san bude i kvalitetan, kao i pozicija u kojoj spavamo da bude dobra. Pravilan položaj dok spavamo će nam pomoći da uklonima bol u vratu i leđima, a i na drugim mjestima. Pogledajte koji položaji su najbolji:

1. Bol u donjem dijelu leđa

Kad nas bole leđa, veoma je teško da se odmorimo i nađemo kvalitetan položaj za ležanje. Najvažnije je da su uho, rame i kuk u dobrim pozicijama gdje je kičma ravna. Najbolje je spavati na leđima, ali ako volite spavati na stomaku, stavite jastuk ispod tako da kičma dođe u bolji položaj.

2. Bol u ramenima

Ako vas jedno rame boli, pokušajte da ne ležite na toj strani, zato što pritisak koji pravite će povećati bol. Trebate da stavite jastuk između koljena i ispod lakta i grudi. Ako vas ramena bole, pokušajte spavati na leđima sa rukama sa strane.

3. Problemi sa sinusima

Prehlade i alergije se uglavnom pogoršaju nakon spavanja, tako da bi bilo najbolje da stavimo jastuk ispod glave i ramena dok ležimo na leđima. U tom slučaju disajni putevi su otvoreni i spavaćete mnogo bolje.

4. Glavobolja

Zaspati sa jakom glavoboljom je skoro nemoguće. Ako često imate ovu vrstu bola, biće vam lakše zaspati ako legnete na leđa i stavite urolane peškire sa obe strane.

5. Mensturalni bol

Ako imate grčeve tokom ciklusa, trebate spavati na leđima, sa jastukom ispod koljena, tako da biste smanjili pritisak u abdomenu. Dodatno, boca sa vrelom vodom na stomaku ili leđima će pomoći da se ublaži bol.

6. Visok krvni pritisak

Problemi sa spavanjem i stres su često uzrok visokog krvnog pritiska. Ako imate visok krvni pritisak, nemojte spavati na leđima. Ako spavate na desnoj strani, to će smanjiti srčani pritisak i tako smanjiti pritisak uopšte.

Izvor slika: worldfactsftw.com

U Ovim Položajima Ležite Da Biste Izliječili Ove Bolesti!
1
Komentari
Neueste Artikel